Θ. Σκίνδρης: “Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί όπου ανήκει, στο Διδυμότειχο”

18 Μαΐου 202016:33

Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας πρέπει να γυρίσει εκεί όπου ανήκει, στο Δήμο Διδυμοτείχου, δήλωσε στο Evrospress.gr, o επικεφαλής της παράταξης “Νέο Ξεκίνημα” του Δήμου Διδυμοτείχου και υπεύθυνος επόπτης συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θόδωρος Σκίνδρης.

Η μεγαλύτερη Γαλανόλευκη σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Διδυμοτείχου, το 1998, από το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου. Έκτοτε μέχρι το 2002 η σημαία υψωνόταν κάθε χρόνο στο Διδυμότειχο. Μάλιστα η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους. Οι διαστάσεις της 17,46 Χ 27,52 μέτρα. Καταλαμβάνει δηλαδή επιφάνεια 600 τετραγωνικών μέτρων.

“Το 2004 η σημαία μεταφέρθηκε στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ το 2012 η έπαρσή της έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης”. συμπλήρωσε ο κ. Σκίνδρης.

Και συνέχισε: “To 2018 ο τέως Δήμαρχος κ. Πατσουρίδης, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησε τη σημαία  στην Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών χωρίς να κάνει έπειτα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γυρίσει η σημαία εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στους πολίτες του Διδυμοτείχου.

Προχώρησα σε καταγγελίες προκειμένου να γίνουν από τους αρμόδιους όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την επιστροφή της σημαίας στο Διδυμότειχο και σε επικοινωνία μου με τον Δήμαρχο κύριο Χατζηγιάννογλου πήρα τη διαβεβαίωση πως θα είναι πίσω στα τέλη Μαΐου”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr