Δήμος Αλεξανδρούπολης: Όχι στο αθλητικό μπαλόνι – Κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία έκπτωτος ο εργολάβος

18 Δεκεμβρίου 201909:12

Ο λόγος για την προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού 1.900 τετραγωνικών μέτρων που σκοπό είχε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, το οποίο τελικά η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε όχι μόνο να μην παραλάβει αλλά και κατά συνέπεια αποφάσισε κατά τη χθεσινή σύσκεψη της οικονομικής επιτροπής να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο κατά πλειοψηφία, επειδή δεν το παρέδωσε.

Η συνέχεια θα δοθεί στις Δικαστικές αίθουσες με τον εργολάβο να προσπαθεί να βρει το… δίκιο του, αφού ο ίδιος προμηθεύτηκε το μπαλόνι και ενώ όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του έστειλε επιστολές στο δήμο ζητώντας να οριστεί ο χρόνος της παράδοσης, δεν πήρε απάντηση με αποτέλεσμα να τον κηρυχθεί έκπτωτος.

Σημειώνεται πως στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα περί τα τέλη του Νοέμβρη 2019 , υπήρξε μεγάλη ένταση κατά τη συζήτηση της παραλαβής ή όχι του μπαλονιού, ενώ ο Χρήστος Δετσαριδης, δικηγόρος του αναδόχου, τόνισε χαρακτηριστικά πως  τα συμφέροντα τόσο του εντολέα του όσο και Δήμου είναι κοινά και πρότεινε να εκδοθεί άμεσα άδεια μικρής κλίμακας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κατέθεσε έγγραφο που έλαβε πριν λίγες ώρες από την Αποκεντρωμένη, στο οποίο αναφέρεται πως το μπαλόνι δεν αποτελεί κτίριο, αλλά προσωρινή κατασκευή, επομένως δεν απαιτούνται οι αντίστοιχες μελέτες.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το εν λόγω μπαλόνι θα μας… κοστίσει χρυσό όταν και αν εκδικαστεί η υπόθεση, αφού λογικά ο εργολάβος θα κινηθεί νομικά…