Αλεξανδρούπολη: Το επιβλητικό USNS Carson City των ΗΠΑ … εξωτερικά και …εσωτερικά! – (PICS)

8 Νοεμβρίου 201910:03

Εντυπωσιακό  και άκρως επιβλητικό το USNS Carson City, του Αμερικανικού Ναυτικού βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού και συγχρόνως εγκαινιάζει τη χρήση μέρους του λιμανιού από αμερικανικά πολεμικά πλοία, όπως αυτή περιγράφεται στην αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Το USNS Carson City ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift) και ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ηλικίας 4 ετών σχίζει τα κύματα ωκεανών και πελάγων, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία! 

Ειδικότερα, το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016. Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης καθώς και ελικόπτερα.

Η μηχανή του είναι σχεδόν ενσωματωμένη στη Γέφυρα, στην οποία βρίσκονται και όλα τα όργανα πλοήγησης καθώς και τα joystics μέσω των οποίων γίνεται η εμπρόσθια και η περιμετρική κίνηση του σκάφους.

Διαθέτει πολυθρόνες ξεκούρασης για τα 312 άτομα που μπορεί να μεταφέρει μαζί με τον στρατιωτικό τους ειδικό εξοπλισμό, ενώ συνολικά το προσωπικό του ανέρχεται στα 30 άτομα από τους οποίους μόνο 5  είναι στρατιωτικό προσωπικό, οι υπόλοιποι 25 είναι εξειδικευμένοι Αμερικανοί πολίτες που έχουν επιλέξει να εργάζονται σε αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, στο USNS Carson City, υπάρχει όπως προαναφέρθηκε μεγάλη αίθουσα με καθίσματα επιβατών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ελικοδρόμιο, εστιατόριο, γυμναστήριο και  104 κουκέτες σε καμπίνες χωρητικότητας τριών ατόμων.

Η διάρκεια των ταξιδιών του είναι ενός χρόνου και η δράση του βοηθητική σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη χωρητικότητα του σε φορτίο να είναι δεκάδες τόνοι!

Να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν μόνιμη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη όπως επεσήμανε κατά τις χθεσινές του δηλώσεις και ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγος Christopher Cavoli αλλά θα υπάρχουν συχνές επισκέψεις πλοίων τόσο για ανάπαυλα όσο και για μεταφορά μέσων και στελεχών για ασκήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια το USNS Carson City επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με έδρα του τις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

Το στρατιωτικό προσωπικό του πλοίου, δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια τόσο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης όσο και τη φιλοξενία!