Ξεκινά η αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

16 Φεβρουαρίου 202000:07

Σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης στη Χώρα,  πριν την θεομηνία του 2017.

 Δήμος και  Περιφέρεια ΑΜΘ, πρόκειται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και για την αντικατάσταση μηχανημάτων που καταστράφηκαν λόγω της πλημμύρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος στον Δέλτα FM, το μέτρο του ΕΣΠΑ το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο έχει ανοίξει, οι μελέτες είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης θα δημοσιευτούν σε λίγες μέρες. Ο κ. Γαλατούμος αναγνώρισε τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, με τα προβλήματα στον προσωρινό χώρο λειτουργίας του ΚΥ να είναι πολλά και σοβαρά, ωστόσο τόνισε πως όταν πρόκειται για έργα ΕΣΠΑ, η προετοιμασία των μελετών και των φακέλων πρέπει να είναι απολύτως σωστοί και πλήρεις, προκειμένου να μην υπάρχει καμία περίπτωση για ένταξη και στη συνέχεια απένταξη του τόσο σπουδαίου αυτού έργου.

«Για μένα, καλύτερα να γίνουν όλα όπως πρέπει, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χαθεί το έργο από κάποιο λάθος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη χαθεί αυτό το έργο και πιστεύω πως δεν θα χαθεί».