Ιδιαίτερα σοβαρή η κατάσταση της 13χρονης που τραυματίστηκε στην Ορεστιάδα σε σχολική εκδρομή

21 Φεβρουαρίου 202014:35

Στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου από την Ορεστιάδα του Έβρου, με σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και βλάβη στο νωτιαίο μυελό, που τραυματίστηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής σε πάρκο όταν έπεσε από κούνια.

Η κατάστασή της είναι σταθερή ωστόσο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα νευροχειρουργών του νοσηλευτικού ιδρύματος της Καβάλας.

Σύμφωνα με τους νευρολόγους, σήμερα το νεαρό κορίτσι πέρασε από μαγνητικό τομογράφο, με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι στιγμής να μην είναι μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, ενώ όπως διαβεβαιώνουν θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε το κορίτσι να καταφέρει να ξαναπερπατήσει.

Σημειώνεται πως από χθες κατέθεσε στις αρχές με την αυτεπάγγελτη διαδικασία, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδα, στο οποίο φοιτά η 13χρονο, ενώ σε σχετικές του δηλώσεις είπε πως το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ τόσο στη σχολική μονάδα όσο και στην κοινωνία του Έβρου αλλά και της Καβάλας, ενώ υποστήριξε πως όλοι προσεύχονται για τη μικρή μαθήτρια. Τέλος, τις ευχές της για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της υγείας της 13χρονης και μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς της, στέλνει και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου.