Αl-Jazeera: Ταινία με τίτλο «Δυτική Θράκη, αμφισβητούμενος χώρος: Οι Τούρκοι της βορειοανατολικής Ελλάδας» υιοθετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας

10 Απριλίου 202008:11

Το κρατικό Al-Jazeera του Κατάρ κυκλοφόρησε μια ταινία με τίτλο «Δυτική Θράκη, αμφισβητούμενος χώρος: Οι Τούρκοι της βορειοανατολικής Ελλάδας», στην οποία υιοθετεί πλήρως την πολιτική και την προπαγάνδα της Τουρκίας.  Η χώρα που παρείχε ολοκληρωτική στήριξη στον Isis, στην Τουρκία σε Λιβύη και Συρία, ισχυρίζεται μέσω της ταινίας ότι η Ελλάδα κάνει διακρίσεις κατά της «Τουρκικής» μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Το Κατάρ είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι δύο στηρίζουν την ριζοσπαστική Μουσουλμανική Αδελφότητας και καθώς η Τουρκία απέτυχε να δυσφημίσει την Ελλάδα με τα ψεύτικα της νέα μέσω του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT κατά τη μεταναστευτική κρίση του περασμένου μήνα. , έχει πλέον καταφύγει στο πολύ πιο επιτυχημένο δίκτυο του Κατάρ, το Al-Jazeera,  για τη διάδοση της αντι-ελληνικής ρητορικής.

Εκτός από το κομμάτι της προπαγάνδας του δημιουργού της ταινίας, ο Glenn Ellis, υπογραμμίζει ότι η απογοήτευση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη είναι ότι δεν μπορούν να διορίσουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες. Καθώς είναι προπαγανδιστής του Al-Jazeera , φυσικά δεν έδειξε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος διορίζει επίσης θρησκευτικούς ηγέτες στα τζαμιά τους.

Ο Ellis διαδίδει επίσης ότι τα σχολεία κλείνουν λόγω διακρίσεων, αλλά δεν αναφέρει ότι μεταξύ του 2009 και του 2014, 1.705 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν λόγω μέτρων λιτότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πολλά σχολεία μετά το 2014 επίσης κλείνουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αλλά υπογραμμίζοντας την πραγματικότητα της λιτότητας η Ελλάδα δεν ταιριάζει με την προφητική αφήγηση, οπότε παραλείφθηκε να αναφερθεί από την Al-Jazeera , ακριβώς όπως οι όροι της Συνθήκης της Λωζάνης ήταν , ή το γεγονός ότι μόνο το 50% περίπου των Μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη είναι Τούρκοι.

Περισσότερα διαβάστε εδώ