Αλεξανδρούπολη: Καρέ – Καρέ οι συναντήσεις Μητσοτάκη σε Έβρο και Ροδόπη

26 Φεβρουαρίου 202000:33

Το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο  Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη  οδικώς στις Σάπες και συγκεκριμένα στη φαρμακοβιομηχανία της PHARMATHEN, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κομοτηνής με επαγγελματίες της Θράκης προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα έκανε μια βόλτα στην πόλη της Κομοτηνής, ακόμα και σε στέκια της πόλης, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με φοιτητές αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην πρωτεύουσα του Έβρου και δείπνησε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, ενώ στη συνέχεια διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Astir Egnatia.

Σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί αναμένεται η άφιξη του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόικο Μπορίσοβ στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα συνοδεύεται από 13 υπουργούς της Βουλγαρικής Κυβέρνησης, ενώ αντίστοιχα στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης αναμένεται και η άφιξη έτερων 13 υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, πρόκειται να υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως πρόκειται για κλειστή πολιτική διαδικασία.

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών, περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.