Α. Δημοσχάκης : “Απολύτως απαραίτητο το νέο θεσμικό πλαίσιο για βιώσιμη κίνηση και μικροκινητικότητα στις πόλεις μας”

12 Μαρτίου 202109:58

Στο πλαίσιο της προχθεσινής ομιλίας του επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης εισαγωγικά απηύθυνε έκκληση προς όλες οι πτέρυγες της Βουλής να υπερασπιστούν φωναχτά την Δημοκρατία, την ευταξία και την ευνομία της Χώρας που δοκιμάζονται.

Συγκεκριμένα στην εισαγωγική τοποθέτησή του επισήμανε ότι:

  • H Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται αταλάντευτα στην υπηρεσία της κοινωνίας, ενώ διαθέτει αποτελεσματικούς μηχανισμούς αυτορρύθμισης.
  • Το Σώμα αριθμεί εκατόν τριάντα οκτώ (138) νεκρούς και 50 περίπου στελέχη ήρωες ζωής με αναπηρία άνω του 92%, εν καιρώ ειρήνης.
  • Τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν καταστεί εύκολοι στόχοι όσων ασκούνται σε «επαναστατική γυμναστική».
  • Τα πρόσφατα γεγονότα αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του νόμου περί συγκεντρώσεων, ενώ παράλληλα σαμποτάρουν την κοινωνική προσπάθεια που καταβάλλεται σε επίπεδο υγειονομικής προστασίας.
  • Προέβλεψε ότι έρχονται μέρες ζοφερές για την Δημοκρατία, την Ειρήνη και την ευνομία αν δεν σταθεί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα αντάξιο των περιστάσεων.
  • Έκανε έκκληση για έμπρακτη καταδίκη της βίας, του εγκλήματος της τρομοκρατίας, της αναρχίας και του Ναζισμού.

Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο επεσήμανε ότι:

  • Το ν/σ του Υπουργείου Υποδομών διασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις Ελληνικές πόλεις στην βάση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και μικροκινητικότητας.
  • Εισάγεται ένα καινοτόμο και κατατοπιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με τον τρόπο κίνησης και χρήσης των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων.
  • Διασφαλίζονται έτσι καλύτερες συνθήκες οδικής ασφάλειας, την οποία είχε αναδείξει ως προτεραιότητα κι ο ίδιος, όντας Αξιωματικός του Σώματος από διάφορες θέσεις ευθύνης έως και την ύψιστη, αυτής του Αρχηγού.
  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την Βιώσιμη Κίνηση στις πόλεις μας, ρυθμίζει την άναρχη συνύπαρξη όλων των τύπων & κατηγοριών οχημάτων κι ενισχύει τις προδιαγραφές και τους κανόνες ασφάλειας για τους πολίτες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr