Α. Στεφανής: Μηδενικές οι ροές στον Έβρο – Όσο περνάει η κρίση του κορωνοϊού μεγαλώνει η ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα

18 Μαΐου 202011:43

Όσο περνάει η κρίση του κορωνοϊού και ανοίγει ο καιρός, μεγαλώνει η ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε Έβρο και Αιγαίο. 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star και μίλησε για όλα όσα αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε ερώτημα για την ετοιμότητα της Ελλάδας απέναντι σε ενδεχόμενη πρόκληση της Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στεφανής, όλες οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πλευράς είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας, ενώ και η μεταναστευτική ροή στο Αιγαίο βρίσκεται υπό έλεγχο.

Τι ανέφερε για την «κατάρρευση» Ερντογάν

Με την τουρκική λίρα να καταρρέει και την πανδημία να ματώνει την Τουρκία, ο Ερντογάν δέχεται κριτική και εκ των έσω από αντιπολίτευση και δημάρχους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στεφανής, ο Ερντογάν δέχεται πλήγματα σε όλα τα σχέδια που έχει αναπτύξει, όπως η Συρία και η Λιβύη.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να δείξει στο εσωτερικό του ότι είναι ισχυρός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

«Μηδενικές οι ροές στον Έβρο»

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν πλέον εκμηδενιστεί απ΄όταν η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει τις αδυναμίες του παρελθόντος και αναμένεται να γίνει καλύτερη σε διαδικαστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr