Αλεξανδρούπολη: Καταγγελίες γονέων για έλλειψη αντισηπτικών και ειδών προστασίας από εποχική γρίπη στα σχολεία

6 Φεβρουαρίου 202008:13

Μηνύματα απόγνωσης φτάνουν στο www.evrospress.gr, αναφορικά με τις ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία σε αντισηπτικά και άλλα είδη προστασίας των μαθητών από την εποχική γρίπη που εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση.

Αναγνώστρια (Μ.Χ.) του www.evrospress.gr, αναφέρει σε μήνυμά της: “Ναι μεν έχουν σταλεί απ το υπουργείο και απ τους δήμους οι τρόποι πρόληψης, αλλά γνωρίζω τόσο απ το 1ο δημοτικό που φοιτά το παιδί μου, πως παρόλο που υπάρχουν διαγνωσμένοι μαθητές με h1n1,  στο σχολείο δεν υπάρχουν ούτε σαπούνια, ούτε χαρτιά για να σκουπίζονται”.

Τόσο η αναγνώστρια, όσο και δεκάδες άλλοι γονείς, σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητούν από τους αρμόδιους, να προβούν σε σχετικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί αν τα σχολεία είναι προμηθευμένα με αντισηπτικά, σαπούνια και χαρτικά.

Τέλος, αξίζει να διερωτηθεί κανείς, τι θα γίνει στα σχολεία, με το δεδομένο ότι για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί 48ωρη απεργία από τις σχολικές καθαρίστριες, απόρροια της οποίας θα είναι η ελλιπής καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, σε συνδυασμό και με την έξαρση της εποχικής γρίπης