Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM με τη συμμετοχή της Π.Α.Μ.-Θ.

5 Νοεμβρίου 201906:24

Με την παρουσία και της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM, το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας, οι υπηρεσίες καθώς και οι δυνατότητες διαμονής, θα παρουσιαστούν κατά τις επόμενες μέρες στο κοινό της έκθεσης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως κατά το 40ο έτος της διεξαγωγή της, η WTM London,έχει καταφέρει να προσελκύσει επισκέπτες από ολόκληρο τον πλανήτη δίνοντας πλέον άλλη διάσταση στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.  

Στο Λονδίνο βρέθηκε και ο Αντιπεριφέρειάρχης Τουρισμού Α.Μ.-Θ. Θανάσης Τσώνης, ο οποίος είχε επαφές με φορείς καθώς και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ έκανε και κατ ιδίαν συζητήσεις τόσο με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όσο και με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ΥπουργόςΤουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην Capital.gr  για τη μεγάλη αυτή έκθεση,  αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σεζόν μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, στις αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ,το τέλος διαμονής, τα κίνητρα για νέες επενδύσεις, αλλά και τον στόχο για 10% υψηλότερα έσοδα από τον Τουρισμό το 2020.

Όλα αυτά υπό το πρίσμα όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά,  μιας επιχειρούμενης στροφής προς ποιοτικότερες τουριστικές υπηρεσίες, την προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου και τη συνολική αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος,  με την κατάρτιση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης.