Απροστάτευτη ολόκληρη η περιοχή του Έβρου, υποστηρίζει το ΚΚΕ με αφορμή την κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

18 Δεκεμβρίου 202015:56

“Οι νέες επικίνδυνες εξελίξεις με πάνω από 40 εργαζόμενους του νοσοκομείου να είναι θετικοί στον κορονοϊό αποδεικνύουν ότι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού που εδώ και μήνες διεκδικούν οι υγειονομικοί, τα σωματεία εργαζομένων και στηρίζει το ΚΚΕ είναι αναγκαία και πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.” υποστηρίζει η Τοπική Επιτροπή ΚΚΕ Έβρου με ανακοίνωσή της. 

“Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και στην ουσία την κρίσιμη αυτή ώρα αφήνουν μια ολόκληρη περιοχή απροστάτευτη όχι μόνο για την νοσηλεία περιστατικών covid αλλά και την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, ενώ επιβαρύνουν περεταίρω το νοσοκομείο Αλεξ/πολης και το ήδη καταπονημένο προσωπικό που απομένει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τα προβλήματα στο σύστημα υγείας δεν θα λυθούν ως δια μαγείας με την έλευση των εμβολίων. Το εμβόλιο δε θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις, δε θα στελεχώσει τα ΚΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της περιοχής, δεν θα καλύψει τις ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων, κτλ.”

Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωση σχολιάζεται και το θέμα των δαπανών που έχουν προβλεφθεί για την Υγεία το 2021: “Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός που προβλέπει μειωμένες δαπάνες για την υγεία τη νέα χρονιά. Και αυτό το γεγονός πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες, για μαζικές προσλήψεις και την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, για την ένταξη στα Βαρέα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αίτημα που καμιά κυβέρνηση που πέρασε δεν υλοποίησε, για την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και όχι δωράκια στους κλινικάρχες, ώστε να ενταχθεί σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr