Αρνούνται ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έρθουν στη Βουλή οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

12 Δεκεμβρίου 201715:25

Ένα ακόμη «όχι» εισέπραξε η ΝΔ στο αίτημά της για κλήση στην Επιτροπή Εξοπλισμών όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ενώ πλέον φαίνεται ότι έχει αρθεί η εμπιστοσύνη, αφού η αντιπολίτευση εφεξής δεν πρόκειται να στηρίζει συμφωνίες της κυβέρνησης για εξοπλισμούς.

«Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς, τότε καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ή στην Εξωτερικών και Άμυνας ή στην Εξοπλιστικών, να δώσουν εξηγήσεις», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλισμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε «πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν υπάρχουν καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει». «Δεν δέχτηκε η ηγεσία κι το προεδρείο το προφανές – να έρθουν οι άνθρωποι αυτοί και να απαντήσουν, γι’ αυτό αρνηθήκαμε να πάρουμε μέρος σε άλλες διαδικασίες και δηλώσαμε παρών στα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα πρώτη φορά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Σύμφωνα εξάλλου με τον ίδιο, «δεν μπορεί να γίνεται χαμός στην Ελλάδα με όλες αυτές τις αποκαλύψεις και στην Επιτροπή να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται. Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι, και πολύ προσεκτικοί», είπε επίσης. 

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να μη δίνει απαντήσεις, σχετικά με το γεγονός ότι η εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου δεν είναι στο Μητρώο Αμυντικών Εξοπλισμών. «Δεν απάντησε σε αυτό το μείζον ερώτημα που σχετίζεται με όσα αποκαλύπτονται καθημερινά. Συνεχίζει την ίδια τακτική να μη δίνει απαντήσεις και να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα», εξήγησε χαρακτηριστικά.

liberal.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]