Δ.Μερκούρης: Όχι στην εγκατάσταση γραφείου Αντιδημαρχίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

21 Ιανουαρίου 202009:43

Με ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Μερκούρης, τάσσεται κατά της εγκατάστασης του γραφείου αντιδημαρχίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Μάλιστα , ο Δημήτρης  Μερκούρης θέτει θέμα υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και αναγνωστών υπογραμμίζοντας πως ο χώρος προορίζεται για άλλη χρήση και πρέπει να έχει ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Κ. Δήμαρχε κατανοούμε το γεγονός ότι «δεν είχατε» την πολυτέλεια να επιλέξετε στελέχη για την διοίκηση του δήμου που θα ανταποκρίνονται επάξια στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Κατανοούμε επίσης το ότι ο όγκος εργασιών μπορεί να μην σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις αστοχίες των στελεχών σας.

Όμως ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες έρευνας και μελέτης των δημοτών.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον ο πολίτης θα απολαμβάνει κάθε είδους πληροφορία η οποία συνάδει με τη διακήρυξη της Unesco για τις βιβλιοθήκες.

Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του γραφείου της αντιδημαρχίας (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας) στον ίδιο και κοινόχρηστο χώρο (1ο όροφο) με το αναγνωστήριο και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθητών είναι άστοχη και αντίθετη με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, αναγνωστών, σπουδαστών.