Διδυμότειχο – Γονείς Τοπαλούδη: «Δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη τους» – Πότε ξεκινά η δίκη

14 Νοεμβρίου 201906:28

Την οργή της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η συγγνώμη των γονιών του Έλληνα κατηγορούμενου ένα χρόνο  μετά τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας από το Διδυμότειχο.

Οικογένεια Τοπαλούδη: «Δεν δεχόμαστε συγγνώμη» 

«Με μια συγγνώμη θα τους δώσουμε συγχώρεση αμαρτιών; Για όνομα του Θεού! Δολοφόνησε ο γιος τους το παιδί μου. Δε θα το ξαναδώ, δε θα το ξαναγγίξω, δε θα ξαναγκαλιαστώ μαζί της, δε θα μου πει τα όνειρά της. Έχει αδειάσει το σπίτι μου. Μας οδηγήσαν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και ζητάνε συγνώμη με τόση μεγάλη ευκολία; Αν ο δικός μου ο γιος σκότωνε το δικό τους το κορίτσι, το βίαζε, το πετσόκοβε, το δολοφονούσε με τον πιο στυγνό τρόπο θα ήταν αρκετή η συγγνώμη;» είπε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας στο Star.

«Ούτε εξαρχής, ούτε στο μέσον, ούτε στο τέλος, ούτε στη δίκη ούτε ποτέ θα τους συγχωρήσω. Ποτέ. Γιατί εμένα μου καταστρέψανε τη ζωή».

Πατέρας Ελένης: «Συγχώρεση να ζητήσουν από τον Θεό»

«Μόνο ο θεός μπορεί να τους συγχωρέσει», είπε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας. «Εμείς δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε και φαντάζομαι και οποιοσδήποτε γονιός να βρισκόταν στη θέση μας. Τι να συγχωρούσε; Με μια συγγνώμη μακάρι να μπορούσε να γυρίσει πίσω και να ξαναζωντανέψει το παιδί μας. Μπορεί να γίνει αυτό; Δεν έχουμε ανάγκη την ανάγκη κανενός. Ανάγκη έχουμε από τη ζωή της Ελένης μας, που δεν μπορεί δυστυχώς να ξανάρθει πίσω. Συγχώρεση ας ζητήσουν από τον ίδιο το Θεό, για τα παιδιά τους και για τα δικά τους λάθη. που έκαναν τρομερά λάθη κατά το μεγάλωμα αυτών των παιδιών, τα οποία έγιναν και εξελίχθηκαν έτσι σε στυγνούς βιαστές και εγκληματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η χαροκαμένη οικογένεια από το Διδυμότειχο, ετοιμάζεται να τελέσει σε λίγες μέρες το ετήσιο μνημόσυνο της Ελένης στο Διδυμότειχο, όμως η σκέψη τους είναι στη δίκη και συγκεκριμένα στο γεγονός πως θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του παιδιού τους.

Η δίκη

Για τις 13 Ιανουαρίου ορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων στην Αθήνα και αυτό για λόγους ασφαλείας.