Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έμμεση προσπάθεια να ανοίξει η “Κύπρου” με τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας όλων των πεζοδρόμων – “Πάγωσε” το θέμα

16 Ιανουαρίου 202009:50

Το 10ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης “Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας πεζόδρομων του Δήμου Αλεξ/πολης ως προς την προσθήκη της παραγράφου β6 του αρθρ.3 (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ)” άναψε φωτιές! 

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, επικράτησε ένταση, στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να γίνει τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων της πόλης, με την οποία θα επιτραπεί ουσιαστικά η ήπια κυκλοφορία οχημάτων επί 24ώρου βάσεως.

Σημειώνεται πως ο υφιστάμενος  κανονισμός λειτουργίας απαγορεύει κάτι τέτοιο αφού είναι ξεκάθαρο πως οι πεζόδρομο αποκλειστικά και μόνο χρησιμοποιούνται από πεζούς.

Χωρίς δε την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων, δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξει ούτε η Κύπρου, ένα έργο το οποίο όπως αναφέρουν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν έχει καν ακόμα παραληφθεί από τον ανάδοχο, κάτι που θα γίνει εντός του καλοκαιριού του 2020.

Πάντως το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε ντέρμπι ψηφοφορίας, η οποία έκλεισε με σκορ 20-20.

Σε αυτή την περίπτωση, υπερισχύει η ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όμως μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Λαμπάκη κάτι τέτοιο δεν γίνεται αν δεν περάσει το θέμα και από τη δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης.