Δήμος Αλεξανδρούπολης: Όχι στο αθλητικό μπαλόνι…παίρνουμε χρόνο και βλέπουμε…

1 Δεκεμβρίου 201910:29

Τα δικά σας, δικά σας και τα δικά μας δικά μας… Ο λόγος για την προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού 1.900 τετραγωνικών μέτρων που σκοπό είχε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, το οποίο τελικά η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να μην παραλάβει!

Το θέμα απασχόλησε αρκετές ώρες το σώμα του Δ/Σ της Αλεξανδρούπολης όπου παρουσία του αναδόχου και του δικηγόρου του, όπου να σημειωθεί πως ο πρώτος,  έχει ήδη προμηθευτεί για λογαριασμό του Δήμου το φουσκωτό θόλο, αποφασίστηκε τελικά με οριακή μάλιστα πλειοψηφία και με πρόταση Ζαμπούκη να μη παραληφθεί το μπαλόνι έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019 ως όφειλε να κάνει ο δήμος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση χρόνου ώστε να διερευνηθεί το αν και το κατά πόσο, ένα έγγραφο που προσκόμισε ο ανάδοχος του μπαλονιού, μπορεί να αλλάξει την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για την αδυναμία εγκατάστασης του θόλου, λόγω απουσίας νομοθετικού πλαισίου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται πως για την τοποθέτηση του μπαλονιού, η προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε διαχωρίσει την κατασκευή και τοποθέτηση βάσης, στην οποία θα τοποθετούνταν το μπαλόνι, με τον ανάδοχο να προχωρά στην ακύρωση της σύμβασης εξ αιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων με τον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτος από τον Δήμο.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, επεσήμανε πως όλα έγιναν νόμιμα και πως θα πρέπει να προχωρήσει ο δήμος στην παραλαβή του “μπαλονιού”, ενώ υποστήριξε πως η αρμόδια υπηρεσία, με μια άδεια μικρής κλίμακας, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, θα κληθεί από το νόμο να πληρώσει περί τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση που ο ανάδοχος αποφασίσει να βρει το δίκιο του στο δικαστήριο.

Ο  Χρήστος Δετσαριδης, δικηγόρος του αναδόχου, τόνισε χαρακτηριστικά πως  τα συμφέροντα τόσο του εντολέα του όσο και Δήμου είναι κοινά και πρότεινε να εκδοθεί άμεσα άδεια μικρής κλίμακας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κατέθεσε έγγραφο που έλαβε πριν λίγες ώρες από την Αποκεντρωμένη, στο οποίο αναφέρεται πως το μπαλόνι δεν αποτελεί κτίριο, αλλά προσωρινή κατασκευή, επομένως δεν απαιτούνται οι αντίστοιχες μελέτες.

Από την πλευρά του δημάρχου και της τεχνικής υπηρεσίας, έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια της εγκατάστασης και ειδικότερα, στην προστασία από πιθανή φωτιά, με την υπηρεσία να επισημαίνει πως η Πυροσβεστική δεν μπορεί να εκδώσει, με τα σημερινά δεδομένα, άδεια πυρασφάλειας.

Τέλος και μετά από μεγάλη σύγχυση, αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος στις υπηρεσίες να μελετήσουν εκ νέου το θέμα στη βάση του εγγράφου της Αποκεντρωμένης.