ΕΕΣ: Μέσω του τελωνείου Κήπων η επανένωση 2 αδελφών από το Αφγανιστάν

18 Μαΐου 202010:18

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επανένωσης Οικογενειών “Restoring Family Links” μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  βρέθηκαν, στο Τελωνείο των Κήπων, εκ μέρους του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η υλοποίηση του αιτήματος οικογενειακής επανένωσης είναι προϊόν της άψογης συνεργασίας, αλλά και της άμεσης κινητοποίησης του Ε.Ε.Σ. και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Αναζητήσεων και της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη.

Ο 22χρονος νεαρός και η 3χρονη αδελφή του, από το Αφγανιστάν, επέστρεψαν στην Τουρκία, μετά από το αίτημα της μητέρας τους, που βρίσκεται εκεί, μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού!

Είμαστε υπερήφανοι, διότι με αυτήν την πράξη εκπροσωπούμε και το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο παραμένει πάντα πιστό στις Θεμελιώδεις Αρχές του
Κινήματός μας: “φροντίδα και συμπαράσταση, χωρίς εθνικές και πολιτισμικές διακρίσεις, πάντα
στην υπηρεσία του ανθρώπου”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr