Έκτακτο τριμηνιαίο επίδομα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση

20 Ιουνίου 202009:25

Έκτακτη μηνιαία αποζημίωση θα λάβουν οι εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου η οποία ουσιαστικά απαλλάσσει τον εργοδότη από την υποχρεωτική επαναπρόσληψη. Το επίδομα ύψουν 400 ευρώ θα καταβληθεί έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου μέσω του ΟΑΕΔ, μετά από κάθε πλήρη συνεχόμενο μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας.

Για τον σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα καταχωρισμένα στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού ατομικά τους στοιχεία και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN) σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώσουν με προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση ότι παραμένουν άνεργοι και ότι από την σύμβασή τους δεν προκύπτει υποχρέωση επαναπρόσληψης, καθώς και ότι σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν άμεσα τον ΟΑΕΔ.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση θα καταβληθεί με ανώτατο τρίμηνο όριο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020 και ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι εποχικά απασχολούμενοι δικαιούχοι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr