Ένοχοι για βιασμό και δολοφονία οι κατηγορούμενοι στη δίκη Τοπαλούδη

15 Μαΐου 202014:55

Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση Τοπαλούδη, όπως αποφάσισαν πριν από λίγο δικαστές και ένορκοι μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Πλέον το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασής του επί των ποινών των κατηγορουμένων για τα ειδεχθή τους εγκλήματα. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ζήτησε από τους δυο κατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι και τους είπε: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

Οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του στο άκουσμα της απόφασης δεν αντέδρασαν.

Αν πάντως δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε θα τους επιβληθούν ισόβιες καθείρξεις. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της δίκης και ενώ η εισαγγελέας έμπαινε στη δικαστική αίθουσα μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν.

 

 

 
L&O

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]