Ένταξη έργου του Δήμου Ορεστιάδας στο ΕΣΠΑ

17 Σεπτεμβρίου 201313:32

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΑ) το έργο του Δήμου Ορεστιάδας  με τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ (ΡΟΜΑ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ προϋπολογισμού μελέτης: 810.957,45€ ευρώ με  τον ΦΠΑ.

Η παρούσα πράξη αφορά την βελτίωση των υποδομών των χώρων διαβίωσης  ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΡΟΜΑ) στην πόλη της Ορεστιάδας και πιο  συγκεκριμένα στις περιοχές Σαγήνης και Κλεισσούς.

Στην περιοχή της Σαγήνης (έναντι κολυμβητηρίου), στις οδούς 40 Εκκλησιών,  Ορφέως, Ραιδεστού, Μάρκου Μπότσαρη, Μουρούζη και Ρήγα Φεραίου και πιο συγκεκριμένα στα Ο.Τ. 304,305,306,307,307α,373,373α,561 και ΚΧ (δυτικά του 561)
θα γίνει καθαίρεση των παλιών κρασπέδων και τοποθέτηση νέων συνολικά 1.710,00μ περίπου, όπως επίσης και καθαίρεση πλακών πεζοδρομίων και γενικά πλακοστρώσεων οποιουδήποτε τύπου, προκειμένου να γίνει επίστρωση με πλάκες τσιμέντου και ειδικές πλάκες τυφλών. Επίσης θα γίνει ανακατασκευή φρεατίων ύδρευσης/αποχέτευσης και καθαίρεση ολόσωμων περιφράξεων και περιφράξεων με συρματόπλεγμα, όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης της Ορεστιάδας.

Στην περιοχή της Κλεισσούς, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, από το ύψος της περιμετρικής οδού έως το ύψος του πεζόδρομου Μόρφου, θα γίνει τοποθέτηση κρασπέδων, όπως και βάσεων έδρασης κρασπέδων και τέλος ασφαλτόστρωση σε πλάτος 7,50μ περίπου και συνολικό μήκος 320,00μ περίπου.
Επίσης, θα κατασκευασθεί κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, υπό το κατάστρωμα των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου, αποτελούμενο από σωλήνες πολυαιθυλενίου διαμέτρου 200,00mm και συνολικού μήκους 422,00m, δέκα (10) προκατασκευασμένα φρεάτια από συνθετικά υλικά, σύμφωνα με την οριζοντιογραφία ακαθάρτων Ορεστιάδας βορειοδυτικής περιοχής και αντίστοιχα καλύμματα από ελατό χυτοσίδηρο βάρους 90,00kg το καθένα.

espa-orestiada-roma

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]