Επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και πλωτό ασθενοφόρο διεκδικεί ο N. Γαλατούμος

7 Ιουλίου 202004:31

Σε μια ιδιαίτερη τουριστική χρονιά, από άποψη διαχείρισης υγειονομικών προκλήσεων σε εθνικό επίπεδο και λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης με έντονο τον αντίκτυπο στην τοπική οικονομία του νομού, επισκέφθηκε την Σαμοθράκη αλλά και γενικότερα τον Έβρο η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Σε σύσκεψη που υλοποιήθηκε και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, αναδείχθηκε από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη η ανάγκη να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Σαμοθράκη, σε καθημερινή βάση και το καλοκαίρι -και όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν ενεργά και οι Αντιδήμαρχοι Χ. Αντωνάκη-Μόραλη, Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, Γ. Γρηγόραινας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, παρουσία των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων, υπογραμμίστηκε και η ανάγκη διατήρησης της σύνδεσης με την Λήμνο όλο το χρόνο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας τοπικής οικονομικής προοπτικής για τον κλάδο του τουρισμού που δοκιμάζεται.

Όπως και στην σύσκεψη που υλοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, έτσι και στην Σαμοθράκη, συζητήθηκε το θέμα της διαρκούς παρουσίας και λειτουργίας πλωτού ασθενοφόρου για την διακομιδή ασθενών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για την υπηρέτηση τόσο του τουριστικού πληθυσμού όσο και του μόνιμου πληθυσμού.

Σε δήλωσή της, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε χαρακτηριστικά την ανάγκη στήριξης των νησιών: “Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το νέο νομοσχέδιο για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο» και τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θεσπίζονται. Τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη. Είμαστε δίπλα στους νησιώτες και συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr