Έρχεται ο σούπερ φόρος ακινήτων με ηλεκτρονικό φακέλωμα της περιουσίας

17 Ιουλίου 201321:49

Φόρο ακινήτων θα κάθε στηριχτεί στα πραγματικά δεδομένα των δηλώσεων Ε9 και όχι σε εκτιμήσεις και εικασίες, ετοιμάζει έως τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών.

Υπό την πίεση της Τρόικας που θέλει να διασφαλίσει πως ο ενιαίος φόρος ακινήτων του 2014 θα αποφέρει τουλάχιστον 2,7-3,2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία όπως απαιτεί το Μνημόνιο, στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή που θα συντάξει το νέο νόμο και θα κλείσει τις «τρύπες» που τρομάζουν τους ξένους ελεγκτές.

Ο νέος φόρος θα βασίζεται στο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των ακινήτων που έχει κάθε Έλληνας, με βάση το περιουσιολόγιο που θα δημιουργηθεί με τα στοιχεία που θα δηλώσουν όλοι οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα στο Ε-9, καθώς και στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο παρελθόν. Επίσης θα γίνει διασταύρωση με άλλες βάσεις δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr