Από το περιστατικό της 12ης Σεπτεμβρίου 2019

Έβρος: Περίεργες διελεύσεις ημίγυμνων μεταναστών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

15 Οκτωβρίου 201907:37

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αστυνομικών Αρχών, με τη συνδρομή και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής (FRONTEX) έχουν μπει τα…όσα περίεργα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη μεθοριακή περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και ειδικότερα στο Ορμένιο Έβρου.

Συγκεκριμένα οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι με τις “μυστήριες” ημίγυμνες εικόνες μεταναστών, που είδαν μερικές εβδομάδας νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr, μετά τον εντοπισμό ομάδας 26 μεταναστών που φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους ή είχαν σακούλες δεμένες στη μέση για να καλύψουν τη γύμνια τους, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πάλι στην ίδια περιοχή.

Αυτή τη φορά με 14 μετανάστες, οι οποίοι εμφανίστηκαν ημίγυμνοι στο ίδιο σημείο, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου, και υποστήριξαν πως τους «έσπρωξαν» στο ελληνικό έδαφος Βούλγαροι, αφού πρώτα τους έγδυσαν και τους έκλεψαν.

Καθώς φαίνεται οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την συγκεκριμένη υπόθεση και ξεκίνησαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, λίγο παρακάτω εντόπισαν τα ρούχα των μεταναστών σε ελληνικό έδαφος, σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκαν. Επιπλέον, από τις ερωτήσεις που τους έκαναν δεν προέκυψε πως είχαν κακοποιηθεί, ούτε έφεραν κάποια εμφανή σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι αν έβγαλαν μόνοι τους τα ρούχα τους, καθ΄ υπόδειξη των διακινητών, προκειμένου να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης, ως θύματα κακοποίησης.

«Συμβαίνουν περίεργα πράγματα και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είναι δουλειά της αστυνομίας», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορμενίου, Ιωάννης Πούλκος, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες παρόμοιο περιστατικό. «Αυτή τη φορά ήταν λιγότεροι, όλοι νέοι άνδρες. Οι περισσότεροι από 18 ως 25, αλλά και μερικά ανήλικα παιδιά. Άλλοι φορούσαν μόνο παντελόνια, άλλοι εσώρουχα, άλλοι ούτε αυτά. Είχαν σακούλες στη μέση για να κρύβουν τα επίμαχα σημεία», ανέφερε και πρόσθεσε: «βρίσκουμε πολλές φορές ρούχα πεταμένα. Λένε κάποιοι πως ίσως το κάνουν επίτηδες για να τους λυπηθούν και να τους δώσουν άσυλο».