Έβρος: Που τελειώνει η Ευρώπη και που αρχίζει ο τρίτος κόσμος; Στους Μεθοριακούς Σταθμούς ! (PICS)

13 Ιανουαρίου 202009:32

Που τελειώνει η Ευρώπη και που αρχίζει ο τρίτος κόσμος;

Μα φυσικά στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας μας που υποστηρίζει πως ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία.

Οι εικόνες που συναντάμε στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας μας είναι ντροπιαστικές και αυτό καθώς οι τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις είναι αυτές τις οποίες αντικρίζει όποιος εισέρχεται στη χώρα μας.

Άθλιες εγκαταστάσεις παρατημένες στην τύχη τους, θυμίζουν περισσότερο τρίτο κόσμο παρά μια ευρωπαϊκή χώρα. Περισσότερο ταλαιπωρούν παρά εξυπηρετούν αυτούς που μπαίνουν και βγαίνουν από την Ελλάδα. Λιγοστοί υπάλληλοι σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, κουρασμένοι από την ανοργανωσιά και την πίεση, δείχνουν ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι καθώς σε τέτοιες συνθήκες νιώθουν ότι δουλεύουν στην εξορία.

Τα παραπάνω, αλλά και όσα θα διαβάσετε παρακάτω, δημοσιεύτηκαν στη σελίδα “Όμορφα Ταξίδια” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκείνο ωστόσο που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο χωριό της Ινδίας και όχι σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι τουαλέτες.

Καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει τη σιχαμερή πραγματικότητα. Το κεντρικό κράτος τα ξέρει πολύ καλά όλα αυτά αλλά σφυρίζει αδιάφορα αφήνοντας την κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Ίσως γιατί Υπουργοί, Γραμματείς και λοιποί τρόφιμοι του δημοσίου, ταξιδεύουν στο εξωτερικό με αεροπλάνο οπότε το πρόβλημα δεν τους αγγίζει. Το ίδιο αδιάφορες είναι και οι Περιφέρειες που συμπεριφέρονται λες και το θέμα δεν τις αφορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Στις περιόδους αιχμής η αναμονή των τουριστών να μπουν στη χώρα είναι αφόρητη.

Δεκαεφτά ώρες έφτανε κάποιες μέρες του καλοκαιριού στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πολλοί τουρίστες αποφεύγουν τη χώρα μας για αυτό το λόγο. Τεράστια προβλήματα δημιουργούνται και στις εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής βάζει πολλά εμπόδια.

Η έλλειψη ελέγχου κάνει το λαθρεμπόριο να οργιάζει με αποτέλεσμα την διαφυγή δασμών και φόρων. Για την εικόνα της χώρας πιο κάτω δεν πάει. Μας κοροϊδεύουν ακόμη και αυτοί που κάποτε λυπόμασταν…

Οι φωτογραφίες είναι από το συνοριακό σταθμό Κήπων στον Έβρο. Δείχνουν και τον νέο σύγχρονο σταθμό που χτίζουν οι Τούρκοι στην άλλη πλευρά.