Έβρος: To “πάρτι” των Τούρκων διακινητών στην παράνομη διακίνηση μεταναστών & προσφύγων -(video)

4 Νοεμβρίου 201909:11

Δεν έχουν τέλος οι παράνομες διακινήσεις μεταναστών και προσφύγων, που καταφθάνουν στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα με το θέμα να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις στην εμπλοκή Τούρκων υπηκόων.

Χθες Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην παραλία Μακρυλιές της Σαμοθράκης άλλη μια “φουρνιά” προσφύγων και μεταναστών “έπιασε στεριά” με φουσκωτή λέμβο και τον διακινητή να δρα ανενόχλητος!

Σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, τους τελευταίους 8 μήνες  ο αριθμός των συλληφθέντων υπηκόων Τουρκίας για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης ατόμων ανήλθε συνολικά για την ελληνική επικράτεια στα 60 άτομα.

Τόσο στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, όσο και πραγματικά γεγονότα όπως αυτά καταγράφονται στα βίντεο που σας παραθέτουμε παρακάτω, επεσήμαναν  ότι το τελευταίο διάστημα «οι Τούρκοι διακινητές έχουν αποθρασυνθεί αποβιβάζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στις ακτές μας και όχι απλά συνοδεύοντας τους μέχρι τη γραμμή των χωρικών υδάτων και εγκαταλείποντας τις βάρκες που κατευθύνονταν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως έκαναν συνήθως παλαιότερα».

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 60 συλληφθέντων θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός, ενώ δεν είναι εφικτό να υπολογισθεί ο αριθμός εκείνων που διέφυγαν της σύλληψης και με τη βοήθεια συνεργών τους επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία.

(βίντεο από τον Νικόλα Μαγκολη)