Η Fraport επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην Χρυσούπολη και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ζήτησε Video Wall

12 Δεκεμβρίου 201716:00

Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, η Fraport Greece παρουσίασε σχέδια συνολικής αξίας 10 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων της Καβάλας οι οποίοι συζήτησαν με εκπροσώπους της εταιρείας θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ευημερία της πόλης.

Ο Αλεξάντερ Ζινέλι, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα στην όμορφη πόλη της Καβάλας – ένα σημαντικό σταυροδρόμι των πολιτισμών και πύλη προς μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η Fraport Greece θα αλλάξει τον τερματικό σταθμό βελτιώνοντας σημαντικά την επιβατική εμπειρία». 

«Η επένδυσή μας για την αναδιαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2,000 m2 θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. Μέχρι το 2019, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Ζινέλι και συνέχισε:

«Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια των έργων του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο της Καβάλας έχει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική για τη Fraport Greece. Χαίρομαι που τα σχέδιά μας απολαμβάνουν την υποστήριξη της τοπική κοινωνίας».

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την επέκταση τερματικού σταθμού κατά 2,000 m2, την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών,  όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού.

Έκανε άλλη συνάντηση για τους ζητήσει Video Wall

Ο θεματικός Περιφερειάρχης τουρισμού της ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης είναι προφανές πλέον ότι όχι μόνο δεν έχει γνώση του αντικειμένου στο οποίο κλήθηκε από τον Χρήστο Μέτιο να διαχειριστεί, αλλά δεν έχει και την διάθεση να συνεργαστεί με άτομα το οποία έχουν μια σχετική γνώση. Στην ξεχωριστή συνάντηση που είχε με τα στελέχη της Fraport η γενική συζήτηση κατέληξε να γίνει ειδική όταν ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους Γερμανούς να μπει στο αεροδρόμιο ένα video wall. 

Και αναρωτιέται κανείς, ποια βίντεο θα παίζουν στο video wall, το αποτυχημένο video που χρηματοδότησε ο TAP; Τα χωρίς ουσίας βίντεο που έχει η Περιφέρεια στο κανάλι της στο Tube τα οποία είναι κολάζ φωτογραφιών;

Και ας πούμε ότι θα δημιουργήσει νέα βίντεο, για ποιον θα τα κάνει, για επιβάτες που ο μέσος χρόνος παραμονής δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά; Για τους επιβάτες που με την άφιξη τους φορτώνονται στα λεωφορεία; Για ποιους επιβάτες, για αυτούς που είναι μόνιμα με το κινητό στο χέρι και περιγράφουν τις ήδη εμπειρίες τους;

Ας είμαστε ειλικρινείς, η συγκεκριμένη Αντιπεριφέρεια είναι σαν πτώμα, μπροστά του όλοι κάνουν τους ειδικούς αφού δεν πρόκειται να αντιδράσει. Η Περιφέρεια δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση για να υλοποιήσει διαδικασίες και ενέργειες τουριστικού μάρκετινγκ. Φέτος η Θάσος, η Καβάλα και Αλεξανδρούπολη κεφαλαιοποίησε την δουλειά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη. Αυτή η δυναμική και επηρεάσει και το 2018 αλλά το ζητούμενο είναι τι θα γίνει τις επόμενες χρονιές. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]