Γ. Ζαμπούκης: Ενίσχυση της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού και μεταφορικού κόμβου

3 Ιουνίου 202006:31
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκαν στον Πειραιά ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζαμπούκης και ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ΓΓ του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Μπόγδης ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανέγερση νέου σύγχρονου και λειτουργικού Λιμενικού Μεγάρου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμεναρχείου στο Λιμεναρχείο της πόλης, κατά τις προβλέψεις του υπάρχοντος στρατηγικού σχεδιασμού. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη: “Συμφωνήθηκε από κοινού πως για τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι απαραίτητη η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου (master plan) του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η οποία θα ενισχύσει τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου και κόμβου συνδυασμένων μεταφορών ενώ παράλληλα τέθηκε στον κ. Υπουργό το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία υπαίθριου δημοτικού πάρκινγκ.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]