Για Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στη Θράκη κάνει λόγο η “Ελληνική Λύση”

16 Νοεμβρίου 201906:57

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος με τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα, αναφορικά «με την δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη» .

Σύμφωνα με την ερώτηση «στις 26-27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αρριανών Ροδόπης συνέδριο αγροτών σε συνεργασία με αντίστοιχο επιχειρηματικό φορέα της Τουρκίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Εστίας’, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, άντρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μπήκαν στο κτίριο ελέγχοντας εξονυχιστικά για ‘λόγους ασφάλειας’. Με δεδομένο ότι προφανώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στη χώρα μας, ερωτάται ο κος υπουργός:

Έχετε λάβει γνώση της ανωτέρω συμπεριφοράς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός της ελληνικής επικράτειας; Τι επρόκειτο να συζητηθεί στο συνέδριο, το οποίο απαιτούσε τη λήψη τόσο αυξημένων μέτρων από τη γείτονα χώρα; Ποιος έδωσε άδεια στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να εισέλθουν στη χώρα μας και να προβούν στον ανωτέρω προληπτικό έλεγχο;».