Οι μικροί Αλεξανδρουπολίτες πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του Δήμου στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

22 Ιουλίου 202008:21

Παιδική αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση στις Φέρες, όπου η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η γεωργία, θα δημιουργήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στην Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στη διάρκεια σύσκεψης με παραγωγικούς φορείς του Έβρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Πρόκειται για ένα καλά δομημένο όραμα, το οποίο θα υλοποιηθεί με την στήριξη της Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης καθώς και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φερών και στοχεύει στην αξιοποίηση της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, της συνεργατικότητας  για την δημιουργία νέων λειτουργικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τη διδακτική, βιωματική, δημιουργική ενασχόλησή τους με το ψάρεμα, τις καλλιέργειες, το άρμεγμα και την φροντίδα των ζώων.

“Η πρότασή μας είναι παιδοκεντρική για δράσεις που θα αφήσουν ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές και στήριξη του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου μας, μέσα από την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας. Η ανάπτυξη μιας νέας δυναμικής για τον κλάδο της αγροτικής παραγωγής είναι το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κοινωνίας και οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα κι αυτό μπορεί να καλλιεργηθεί από τις μικρότερες ηλικίες. Επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε συναισθήματα και ισχυρούς δεσμούς για τους νέους και τον τόπο τους. Να δημιουργήσουμε βιώματα και να πείσουμε τους νέους ότι η πιο ευεργετική επιλογή είναι να «μείνουμε στον τόπο μας». δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συζήτησε με τους μικρούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια δράση δημιουργικότητας και ευφυϊας.

Οραματιζόμενοι την Αλεξανδρούπολη 100 χρόνια μετά, με αφορμή τη φετινή επέτειο του εορτασμού των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, οι μαθητές κάνουν ψηφιακή καταγραφή και αποτυπώνουν το σχέδιο της μελλοντικής τους πόλης. Το σχέδιο περιλαμβάνει παιδικές χαρές σχεδιασμένες από ομάδα ρομποτικής, κτίρια με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, παρεμβάσεις σε ιστορικά μνημεία και δημιουργία χώρων πρασίνου. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά παρεμβαίνοντας στη σημερινή εικόνα της πόλης, σχεδιάζουν την Αλεξανδρούπολη του αύριο, στην οποία θα εφαρμοστούν σε δεύτερο στάδιο μνημεία με ιστορικά στοιχεία και τοπόσημα της περιοχής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” επισκέφθηκε και τη Μονή της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γ. Ζαμπούκη, όπου και θαύμασε το αρχιτεκτονικό κάλλος και ενημερώθηκε για τις θρησκευτικές και ιστορικές αναφορές της Μονής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr