Ι. Σαρσάκης: Η “βαριά βιομηχανία” του Διδυμοτείχου είναι η ιστορία, ο πολιτισμός και τα μνημεία

28 Ιουνίου 202019:15
Το Διδυμότειχο επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Σπάρτης και Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Πέτρος Δούκας συνοδευόμενος απο τον Αντιπρόεδρο και μέλη του ΔΣ του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Τον κ. Δούκα και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στο κάστρο της πόλης.

Σε συζήτηση που αναπτύχθηκε παρουσιάστηκαν τα κοινά σημεία Μυστρά και Διδυμοτείχου και συμφωνήθηκε η έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης των δύο Καστροπολιτειών. 

Σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Διδυμοτείχου Ιωάννη Σαρσάκη, η διαδικασία ξεκίνησε από το 2015, όταν ο ίδιος είχε προσκληθεί από τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό ως ομιλητής στα Παλαιολόγεια για να μιλήσει για την άλωση της Πόλης. Εκεί είχε γίνει μια μικρή αναφορά για τα κοινά σημεία των δύο Καστροπολιτειών του Μυστρά και του Διδυμοτείχου, βάσει των οποίων θα μπορούσαν οι δύο πόλεις να αδελφοποιηθούν.

Δύο χρόνια πριν, το 2013 είχε καταθέσει αιτιολογημένο υπόμνημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης Διδυμοτείχου και Άρτας. Γεγονός που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2018. Το όλο σκεπτικό αφορούσε την δημιουργία ενός τριγώνου στον Ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, το οποίο θα αποτελείται από το Διδυμότειχο, την Άρτα και τον Μυστρά. Σκοπός του όλου προγράμματος είναι να δοθεί μια τεράστια ώθηση στις Βυζαντινές μελέτες, αλλά βεβαίως και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των περιοχών, που η ¨βαριά τους βιομηχανία¨ είναι η ιστορία, ο πολιτισμός και τα μνημεία τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr