Ηλεκτροκίνηση και ανάπτυξη λιμενικών υποδομών συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση στο Επιμελητήριο

26 Ιουνίου 202021:07

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη επισκέφθηκαν σήμερα ο Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ), συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Νικόλαο Αγγελίδη (ΕΒΕ Ροδόπης) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειο Κούτση (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και τον Γεώργιο Ανδρέου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά). Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. Δημήτρης Μπακαλίδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Ορεστιάδα. Η συνεδρίαση έχει συμβολικό χαρακτήρα ως δήλωση συμπαράστασης, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί παράδοση εξοπλισμού, στις δυνάμεις που επιχειρούν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε την παρούσα κατάσταση και εστίασε στις υφιστάμενες προκλήσεις και προοπτικές. Αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη της αναθεώρησης του Κυβερνητικού σχεδιασμού για τα μεγάλα έργα, ώστε να ενταχθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης που αποτελεί σημαντικό έργο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της περιοχής.

Στη συνέχεια, με αφορμή την εξειδίκευση του κ Κούτση στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Πιο ειδικά έγινε αναφορά στην παρούσα κατάσταση των λιμενικών υποδομών, τη συμβολή τους στην επιχειρηματική ανάπτυξη, γενικότερες προοπτικές ενώ τέθηκαν στοχευμένες προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Τοψίδης ανέπτυξε προς τους καλεσμένους λεπτομέρειες σχετικά με τον προσανατολισμό των Επιμελητηρίων της Π.Α.Μ.Θ. προς μια περιφερειακή στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μια στρατηγική η οποία εστιάζει σε στοχευμένες ενέργειες βάση των ιδιαίτερων γνωρισμάτων και δυνατοτήτων κάθε περιφερειακής ενότητας και ακολούθησε μια συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας στην Π.Ε. Έβρου. Η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά στην ΒΙ.ΠΕ. και σε ζητήματα που γενικότερα δυσχαιρένουν την ανάπτυξη των ΒΙ.ΠΕ. ανά την Ελλάδα.  

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου εξέφρασαν την επιθυμία για την ενίσχυση της συνεργασίας και συνεισφοράς για την στήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου και αποφασίστηκε η συνεργασία για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων το 2021 που το Επιμελητήριο Έβρου θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την σύστασή του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr