Εισήγηση Ζαμπούκη για την λειτουργία 2ης λαϊκής αγοράς στην Αλεξανδρούπολη

1 Ιουλίου 202020:06

Τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Σωματείου εμπόρων πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Έβρου, συνάντησε χθες ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με κύριο θέμα συζήτησης την πρόταση του Δημάρχου  για την αναγκαιότητα ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στη Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή εμπόρων και παραγωγών πωλητών που θα φέρουν νόμιμη άδεια.

Στην σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και άλλα τρέχοντα θέματα υπαίθριου εμπορίου, συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Κιζιρίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης.

Διαπιστώθηκε ότι η ανάγκη ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στην ανατολική πλευρά της πόλης, καθώς η υφιστάμενη επί της οδού Παπαναστασίου εξυπηρετεί κυρίως κατοίκους της δυτικής πλευρά της πόλης, γίνεται ακόμα εντονότερη δεδομένου ότι ο Δήμος μεγαλώνει πληθυσμιακά και κρίνεται απαραίτητο να εξυπηρετηθούν περισσότεροι καταναλωτές ιδιαίτερα του κεντρικού ιστού. 

Σε αυτό συνηγορεί και η ήδη κατατεθειμένη πρόταση-μελέτη της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο για επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη με τρεις νέες γραμμές που θα εξυπηρετούν διάφορα σημεία και πολλαπλάσιους δημότες. Επιπλέον, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία δίνοντας ανάσα στον ταλαιπωρημένο κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίοι υποδέχθηκαν την πρόταση που είναι αίτημα ετών και δήλωσαν την επιθυμία του κλάδου τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν συζητήσεις και με άλλους φορείς και θεσμικά όργανα με σκοπό να κατατεθούν όλες οι απόψεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει όλα τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την προοπτική ίδρυσης δεύτερης λαϊκής αγοράς στη Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]