Κάλεσμα Δημοσχάκη σε πανθρακική ενεργοποίηση για την ιστορική διερεύνηση της Θράκης

19 Μαΐου 202013:15

Παρεμβάσεις προς τους επικεφαλής της περιφερειακής & τοπικής αυτοδιοίκησης της Θράκης, τις απανταχού Θρακικές Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Ιδρύματα & Μουσεία για το ζήτημα της επιστημονικής διερεύνησης των γεγονότων που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης της Θράκης έκανε ο Βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης.

Αναφέρονται μεταξύ άλλων σε αυτές οι δυο παράλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία η περιοχή μας αλλά και η Χώρα μας (μεταναστευτικό-πανδημία) και μπορούν να περιορίζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο η τιμή επιβάλλεται να αποδοθεί & θα πρέπει να γίνει με όρους  ασφαλείας.

Μέσω αυτής της παρέμβασης προτείνει στους θεσμικούς παράγοντες της Θράκης καθώς & σε όλα τα μέλη των Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Ιδρυμάτων & Μουσείων όπως συνεργαστούν με τα δυο Τμήματα Ιστορίας της επιστημονικής κοινότητας (ΕΚΠΑ & ΔΠΘ) στην προσεκτική & συστηματική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων διαθέτοντας το πλούσιο πληροφοριακό υλικό που κατέχουν με στόχο την εθνική και διεθνή ανάδειξη του ζητήματος της Θράκης.

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι αποτελεί χρέος & ευθύνη απέναντι στους προγόνους, στην ιστορία μας, στην Χώρα μας όπως ολοκληρωθεί σε αυτό το εορταστικό έτος αφήνοντας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ερευνητικό & τεκμηριωμένο έργο για την σύγχρονη ιστορία της Θράκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]