Κανένα συμβάν δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία λέει το Υπουργείο αναφορικά με την ¨ενέδρα¨παράτυπων μεταναστών στην Κ. Φωτιάδου

4 Δεκεμβρίου 201906:24

“Σε καμία, εκ των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δεν καταγγέλθηκε σχετικό συμβάν έκνομης ενέργειας” απαντά το αρμόδιο Υπουργείο στην ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με το  περιστατικό ενέδρας σε διερχόμενη οδηγό καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου από παράτυπους μετανάστες που συνέβη το πρωί της 1ης Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή και τις σχετικές απαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

 

Θυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελία της οδηγού,  το πρωί της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019, πολυμελής ομάδα  προσφύγων – μεταναστών έκλεισαν τον δρόμο σε ΙΧ ακίνητο πετώντας αρχικά τα σακίδιά τους με στόχο να το ακινητοποιήσουν με άγνωστα κίνητρα, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν Κατερίνα Φωτιάδου, εκπαιδευτικός και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ με την παράταξη του Χρήστου Μέτριου. Η κ. Φωτιάδου , βρισκόταν καθ οδόν για το σχολείο όπου διδάσκει στους Μεταξάδες του Έβρου. 

«Οδηγούσα σε μια ανοιχτή ανηφορική στροφή με καλή ορατότητα, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου και Μαυροκκλησίου, πηγαίνοντας προς τη δουλειά μου, όταν ξαφνικά είδα δύο κεφάλια να βγαίνουν από τη βλάστηση δίπλα στον δρόμο. Στα επόμενα δευτερόλεπτα πετάχτηκε μια μεγάλη ομάδα προσφύγων ή μεταναστών -από 20 ως 30 άτομα- και άρχισαν να πετούν τα σακίδιά τους στο οδόστρωμα, φράζοντας τον δρόμο» διηγήθηκε η ίδια .

Η γυναίκα, ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο, τρόμαξε, αλλά προσπάθησε να φανεί ψύχραιμη και έδρασε αστραπιαία. «Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπρεπε να το αντιμετωπίσω, παρά την ταραχή μου. Δεν γνώριζα τι ήθελαν από μένα, αλλά σε κάθε περίπτωση ήμουν μόνη μου, απέναντι σε τόσους άνδρες»είπε , «Σκέφτηκα να πατήσω το γκάζι με σκοπό να προλάβω να τους προσπεράσω με ταχύτητα, αλλά υπήρχε κίνδυνος να παρασύρω κάποιον ή κάποιους. Έτσι, έκανα επιτόπου αναστροφή και γύρισα πίσω. Ευτυχώς, είμαι έμπειρη οδηγός, γνωρίζω καλά τους δρόμους της περιοχής και πρόλαβα να απομακρυνθώ».