“Καταδικάζουν ολόκληρο τον Έβρο, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του” δηλώνει Βουλευτής για το κλείσιμο Ορμένιου και Κυπρίνου

23 Ιουλίου 202008:42

Με παρέμβασή της η Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά τοποθετείται για την “αδιανόητη απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσουν εξ’ ολοκλήρου τα μεθοριακά περάσματα σε Ορμένιο και Κυπρίνο”.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα με τους συνοριακούς σταθμούς και την μετακίνηση τουριστών προς την περιοχή της Θράκης, η κ. Γκαρά σημειώνει: “οι κάτοικοι της Θράκης γίνονται μάρτυρες ακατανόητων και αντιφατικών ενεργειών της Κυβέρνησης της ΝΔ, σχετικά με τη λειτουργία των τελωνείων της Θράκης, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ακατανόητες ενέργειες που δυστυχώς έχουν ήδη επιφέρει τεράστιο πλήγμα σε όλη τη Θράκη και αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση κινείται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες χωρίς κανένα σχέδιο ή πυξίδα.

Αρχικά η Κυβέρνηση, χωρίς καμία προειδοποίηση απαγόρευσε τη διέλευση των πολιτών άλλων χωρών της Βαλκανικής, από όλα τα περάσματα της Θράκης (Νυμφαία, Ορμένιο, Κυπρίνος), στα σύνορα με τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μία απίστευτη αιμορραγία στην οικονομία όλης της Θράκης. Ακολούθησε μία καταιγίδα ακυρώσεων επισκέψεων τουριστών στη Σαμοθράκη, στη Θάσο, σε όλη τη Θράκη. Και όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που η διέλευση των πολιτών της Βαλκανικής από τον γειτονικό Προμαχώνα συνεχιζόταν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κανονικά!

Σήμερα η Κυβέρνηση της ΝΔ με μία νέα οδυνηρή, αδιανόητη απόφαση (ΥΑ 46164/2020 ΦΕΚ 3009/Β/20.07.2020) επέλεξε να κλείσει ολοκληρωτικά τα συνοριακά περάσματα του Ορμενίου και του Κυπρίνου στον Έβρο μέχρι τις 04 Αυγούστου, αυτή τη φορά και για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για όλα τα εμπορεύματα. Απόφαση που αποτελεί στην κυριολεξία ταφόπλακα ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του Έβρου που για να μπορέσουν να ανταποκριθούν θα πρέπει να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους από τον Προμαχώνα. Γεγονός που εκτινάσσει το μεταφορικό κόστος και δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις εταιρείες του Έβρου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “αδιανόητη προχειρότητα” και “επιπολαιότητα με την οποία επιλέγει να κινηθεί η Κυβέρνηση” και συμπληρώνει: “Κλείνουν χωρίς καμιά προειδοποίηση τα συνοριακά περάσματα στον Έβρο και δεν νοιάστηκαν, δεν πρόβλεψαν καν κάτι για τα δεκάδες φορτηγά με εμπορεύματα που περίμεναν να περάσουν τα σύνορα, τα οποία και ακινητοποιήθηκαν σε αυτά. Καλώ την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να κατανοήσουν άμεσα το ατόπημα στο οποίο έχουν υποπέσει, με την απόφασή τους να κλείσουν εξ’ ολοκλήρου τα σύνορα σε Ορμένιο και Κυπρίνο. Ατόπημα που οδηγεί τους Εβρίτες σε οικονομική καταστροφή και αδιέξοδο. Τους καλώ να διορθώσουν την απόφασή τους και να εργαστούν με σοβαρότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών της Θράκης. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταδικάζουν έτσι ολόκληρο τον Έβρο, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr