Κομοτηνή: Μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες & δυσωδία στις εστίες και ποντίκια στη λέσχη σίτισης καταγγέλλουν φοιτητές

6 Δεκεμβρίου 201906:02

Με καταγγελία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ), βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίστευτες εικόνες εν έτει 2019 με τις οποίες όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή των μελών του συλλόγου έρχονται αντιμέτωποι φοιτητές στην Κομοτηνή.

Μάλιστα η  καταγγελία, συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Τι λένε οι φοιτητές

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές» αναφέρουν τα μέλη της ΣΟΦΕΚ στην καταγγελία τους, και τονίζουν  πως «η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται, ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα.

Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής αποτελείται από μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους. Η δυσωδία είναι πιστός συνοδός μας. Μυρωδιές, μούχλα, υγρασία, δρόμους που είτε είναι πλημμυρισμένοι από τη βροχή είτε από σκουπίδια κυριαρχούν στους χώρους που ζούμε. Έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και, φυσικά, η ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης είναι ένα θέμα που αξίζει να αναφερθεί».

Τέλος, στα παραπάνω, όπως καταγγέλλουν οι οικότροφοι φοιτητές, από πέρυσι προστέθηκαν και ζητήματα σχετικά με τη λέσχη σίτισης. Όπως λένε «το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει».