Κορονοϊός: Πολλά τα κρούσματα στην ΑΜΘ – Σύγχυση με τους επίσημους αριθμούς

25 Μαρτίου 202017:00

Την ίδια ώρα που η Θράκη μετρά τον 1ο της νεκρό από τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, και 8 συνολικά περιπτώσεις θετικές στον Covid 19 στην Ξάνθη, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τη συνολική κατάσταση.

Από την άλλη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κορονοϊό, με την καθημερινή επίσημη ενημέρωση σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου, ανακοίνωσε : “Μέχρι σήμερα, Τετάρτη 25.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α.
νοσηλεύονται συνολικά, 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Απ’ αυτά, τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.) και τα 5 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α”.

Έτσι οι παραπάνω αριθμοί εύλογα δημιουργούν ερωτηματικά αλλά και σύγχυση για την πραγματική κατάσταση.

Σημειώνεται δε, πως στον χάρτη του ΕΟΔΥ κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών ανέφερε μόνο 7 στην ΑΜΘ. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν γίνεται αναφορά για τα θετικά κρούσματα τα οποία βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.