Κορονοϊός: Πώς περιγράφει ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης Δ.Καρυπίδης την κατάσταση στην Ιταλία – ΒΙΝΤΕΟ

25 Φεβρουαρίου 202007:29

Την περιπέτεια που βίωσε στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού περιέγραψε ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 περιέγραψε πώς βρέθηκε εγκλωβισμένος στη γειτονική χώρα και την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “φτάσαμε χθες βράδυ, είχαμε έναν αγώνα κολύμβησης κοντά στη Βενετία και όταν φτάσαμε μας ανακοίνωσαν ότι έχει ακυρωθεί. Ψάχναμε τρόπο επιστροφής και βρήκαμε σήμερα πτήση από Βενετία για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για Θεσσαλονίκη”.

Ο Δ. Καρυπίδης τόνισε ότι “από τη στιγμή που ακυρώθηκαν οι αγώνες δεν υπήρχε λόγος να μείνουμε άλλο εδώ. Από εκεί και πέρα ήρθαμε σε επαφή με την Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ομοσπονδία και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε γιατί είμαστε επτά άτομα εδώ. Η κατάσταση είναι περίεργη, ο κόσμος είναι λίγο τρομοκρατημένος. Στην πόλη που ήμασταν δεν κυκλοφορούσε κανείς, ήταν άδεια”.

Σε ερώτηση για το αν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας για μάσκες κ.α. ο Δ.. Καρυπίδης είπε “Εμείς δεν βρήκαμε ούτε μάσκες ούτε αντισηπτικά στην Ιταλία, τα είχαν πάρει όλα. Τα φέραμε από την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: