Κρεμαστό Νερό: Ο ψηλότερος καταρράκτης της Ελλάδας βρίσκεται στη Σαμοθράκη!

19 Οκτωβρίου 201907:00

Ο ψηλότερος καταρράκτης της Ελλάδας ύψους 180 μέτρων, ο 4ος στην Ευρώπη και ο 11ος σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αυτός του Έβρου με την ονομασία ¨κρεμαστό νερό” και βρίσκεται που αλλού, στη Σαμοθράκη!

Ο καταρράκτης ονομάστηκε ¨κρεμαστό νερό¨ σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού γιατί τον χειμώνα εξ αιτίας των πολλών νερών δεν μπορεί να αγγίξει τους βράχους με αποτέλεσμα να χύνεται στον αέρα με τελικό προορισμό τη θάλασσα!

Φυσικά και αυτός δεν είναι ο μοναδικός καταρράκτης που κοσμεί το νησί του Αιόλου, είναι όμως αυτός που μπορεί κάλλιστα να “κόψει” την ανάσα όσων σταθούν μπροστά του, με την πρόσβαση σε αυτόν να γίνεται μόνο δια θαλάσσης!

Και αυτός είναι μόνο ένα από τα απίστευτα στοιχεία που συναντά κανείς φτάνοντας στο νησί….

Νησί, θάλασσα, βουνά, φαράγγια, αρχαία ιστορία, ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Τόπος με αρχαία ιστορία και καλό παραδοσιακό φαγητό. Η Σαμοθράκη είναι ξακουστός προορισμός για μπάνιο στις λίμνες των φαραγγιών και τις πεζοπορίες στα άγρια βουνά με παράξενα πετρώματα και σπάνια φυτά.

Το νησί ξεκάθαρα σμίγει με το νερό, κι αυτό το διαπιστώνεις από τις αμέτρητες βάθρες που σχηματίζονται σε κάθε γωνιά του, το νιώθεις από τα σύννεφα που δεν χάνουν ευκαιρία  να την κλείσουν στην αγκαλιά τους, το βλέπεις από τη θάλασσα που έχει σκαρώσει εκεί μερικές από τις πιο υπέροχες ακρογιαλιές της… και είναι απλά εδώ… δική μας…