Μεγαλύτερες ταχύτητες στις ευρυζωνικές συνδέσεις και νέοι ταχυδρομικοί κώδικες

22 Φεβρουαρίου 202000:21

Η αύξηση των ταχυτήτων που απολαμβάνουν οι Έλληνες καταναλωτές όσον αφορά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, η ενίσχυση της παρουσίας της χώρας μας σε τομείς όπως η αεροδιαστημική βιομηχανία, η δημιουργία Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας αλλά και νέοι ταχυδρομικοί κώδικες είναι ορισμένα από τα ζητήματα στα οποία δείχνει να επικεντρώνεται για το 2020 η αρμόδια Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Τζωρτζακάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της ΓΓΤΤ και στις επόμενες κινήσεις της με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις να είναι αυτή περί της δημιουργίας νέων ταχυδρομικών κωδικών, καθώς το υφιστάμενο σύστημα θεωρείται πλέον απηρχαιωμένο. Ο γενικός γραμματέας πάντως απέφυγε να αναφερθεί στο πότε θα είναι έτοιμοι προς χρήση οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες.

Όσον αφορά στα ΕΛΤΑ και το μέλλον τους, ο κ. Τζωρτζακάκης επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η αναδιοργάνωση του ομίλου είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) που είναι και ο μέτοχος των ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζακάκης, ο ρόλος της ΓΓΤΤ περιορίζεται στα θέματα της καθολικής υπηρεσίας και σε θέματα προσωπικού.

cnn.gr