Μεγάλος ο … “αερο”-διάδρομος μέχρι την ιδιωτικοποίηση για τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ της Αλεξανδρούπολης

12 Φεβρουαρίου 202018:39

Μεγάλος φαίνεται να είναι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.evrospress.gr, οι όποιες συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες βρίσκονται σε εμβρυικό στάδιο και είναι γενικευμένες.

Έτσι πριν ακόμα έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλει γενέσθαι στα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, θα έλεγε κανείς πως είναι άσκοπο να μιλάμε για πιθανούς “αερο – γάμους” για να γράψουμε απλά δύο γραμμές παραπάνω.

Σημειώνεται βέβαια πως το δημοσίευμα της bankingnews, αναφορικά με τις επόμενες ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και αυτό της του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης , επιβεβαίωσε ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Υπηρεσιακά δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Όμως είναι δεδομένο ότι η Fraport που έχει αναλάβει ήδη τα 14 αεροδρόμια, ενδιαφέρεται και για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο όμιλος Κοπελούζου που μετέχει σε αυτήν, έχει στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη επιχειρηματικά ενδιαφέροντα και στο λιμάνι, με τον σταθμό του LNG. Προφανώς σκέφτεται και το θέμα των υπόλοιπων υποδομών και συγκεκριμένα του αεροδρομίου μας”.

Στον αντίποδα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν γίνεται λόγος αυτή τη στιγμή από την Fraport για κάτι τέτοιο αναφορικά με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι όποιες συζητήσεις, εντάσσονται σε  ένα αρχικό γενικό πλαίσιο.

Τέλος στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η GMR Group που πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενδιαφέρεται και αυτή για τα υπόλοιπα 14 αεροδρόμια της χώρας.