Μετακόμιση τώρα! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

27 Σεπτεμβρίου 201313:00

Μια μετακόμιση σας προσφέρει τη χαρά ενός νέου χώρου, που θα διαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε! Ωστόσο, μπορεί να είναι και μία άκρως αγχωτική διαδικασία… Με μερικές, όμως, απλές συμβουλές μπορεί να γίνει ακόμα και ευχάριστη, παρά την κούραση που θα σας προκαλέσει.

Το παν είναι η οργάνωση. Το να έχεις οργανωθεί σωστά είναι το πιο σημαντικό σε μια μετακόμιση. Είναι βασικό να έχετε κάνει μία λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν, ώστε να μην “χάσετε τον μπούσουλα”! Πρέπει, επίσης, να αγοράσειτε είδη συσκευασίας, να προμηθευτείτε κούτες, αλλά και να βρειτε την πιο κατάλληλη μεταφορική εταιρεία. Κάντε μία λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να πακεταριστούν και ξεκινήστε από νωρίς την προετοιμασία, ώστε να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και να μην αγχωθείτε.

Σκεφτείτε αν θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο συνεργείο καθαρισμού, τόσο για το σπίτι που αφήνετε, όσο και για το καινούργιο σπίτι στο οποίο θα μπείτε.

Μην ξεχάσετε να ασχολήθειτε με την σύνδεση τόσο του ρεύματος και του νερού, αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τα έχει διακόψει, αλλά και του τηλεφώνου. Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να πάρουν περισσότερο χρόνο από ό,τι έχετε υπολογίσει, οπότε είναι καλύτερο να τις ξεκινήσετε νωρίτερα.

Ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε. Στο καινούργιο σας σπίτι σίγουρα δεν χρειάζεστε όλα τα μικρά ή μεγάλα αντικείμενα που είχατε συγκεντρώσει και δεν θέλατε τόσο καιρό να πετάξετε. Ένας νέος χώρος συμβολίζει μια καινούργια αρχή και δεν πρέπει να τον γεμίσετε με αντικείμενα τα οποία δεν έχετε πραγματική ανάγκη. Βρείτε ευκαιρία να απαλλαγείτε από τα άχρηστα και να πάρετε μαζί σας μόνο τα πράγματα που είναι χρήσιμα για εσας ή έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Σε κάθε περίπτωση, ψυχραιμία και σιγά σιγά θα τακτοποιηθείτε! Τότε θα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας για να χαρείτε το νέο σας σπίτι.

Πηγή : entertv.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]