Ταπετσαρίες Τοίχου HomePraktika

Μυστικά για μια πετυχημένη τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου

11 Οκτωβρίου 201712:42

Για μια πετυχημένη τοποθέτηση ταπετσαρίας παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο τους οποίους θα πρέπει να προσέξετε για να μην βρεθείτε στο τέλος με μια αποτυχημένη προσπάθεια στον τοίχο σας στην οποία έχετε αφιερώσει χρόνο, κόπο αλλά και χρήματα. Αν έχετε αποφασίσει όντως να τοποθετήσετε ταπετσαρίες τοίχου σε κάποιον από τους χώρους σας τότε έχετε κάνει μια πολύ καλή επιλογή καθώς αυτή είναι μια εξαιρετική λύση η οποία θα σας λύσει τα χέρια από το να μπαίνατε στην διαδικασία βαψίματος όπου εκεί θα δαπανούσατε παραπάνω χρήματα και χρόνο.

Προτού βέβαια ξεκινήσετε την διαδικασία τοποθέτησης θα πρέπει να γνωρίζετε ένα μικρό μυστικό το οποίο θα σας βοηθήσει να έχετε ένα σίγουρο αποτέλεσμα, φροντίστε λοιπόν πριν κάνετε οτιδήποτε να προετοιμάσετε σωστά τον τοίχο σας, όπως το να είναι καθαρός από σκόνες και ξένα σώματα, να είναι στεγνός αλλά και λείος αυτά τα μικρά πράγματα είναι το παν για ένα αισθητικά και ποιοτικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που έχετε παλιά ταπετσαρία και θέλετε να την αντικαταστήσετε με καινούρια τότε θα πρέπει να την αφαιρέσετε και όχι να τοποθετήσετε την καινούρια πάνω σε αυτή. Τέλος όσον αφορά την προετοιμασία του τοίχου βεβαιωθείτε και ελέγξτε για τυχόν σημάδια υγρασίας και μούχλας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως στην συνέχεια με μια φουσκαλιασμένη ταπετσαρία τοίχου.

Ας περάσουμε τώρα στο τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά στην τοποθέτηση, αφού λοιπόν έχετε αποφασίσει σε ποιο δωμάτιο θα βάλετε την ταπετσαρία σας θα πρέπει να κλείσετε το ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε στην συνέχεια να μπορέσετε με την ησυχία σας να βγάλετε τα καπάκια από πρίζες και διακόπτες ώστε να καλύψει η ταπετσαρία σας μέχρι και τα πιο δύσκολα σημεία.

Έπειτα μπορείτε να απλώσετε την ειδική κόλλα για ταπετσαρίες τοίχου με την βοήθεια κάποιου ρολού ή πινέλου και μετά να τοποθετήσετε την αγαπημένη σας ταπετσαρία, αφού πρώτα έχει στεγνώσει και έχετε βεβαιωθεί ότι έχει κολλήσει καλά, στην συνέχεια με την βοήθεια ενός κοπιδιού αφαιρέστε την περιττή ταπετσαρία γύρω από πρίζες και διακόπτες και ξανά τοποθετήστε τα προστατευτικά καπάκια, τέλος ενεργοποιήστε το ηλεκτρικό του δωματίου.

Προσοχή επειδή πάντα στις χειρωνακτικές εργασίες συμβαίνουν και απρόοπτα φροντίστε να έχετε προνοήσει έτσι ώστε να έχετε στην κατοχή σας και έξτρα υλικό όπως λίγα παραπάνω μέτρα από την ταπετσαρία τοίχου που έχετε επιλέξει αλλά και αρκετή κόλλα οπότε καλύτερα να έχετε παραπάνω υλικό παρά λιγότερο.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες τοίχου οι οποίες μπορούν να καλύψουν όλων των ειδών τα γούστα αλλά και διακοσμήσεις, ανάλογα λοιπόν το τι ψάχνετε μπορείτε να διαλέξετε και των συγκεκριμένο τύπο ταπετσαρίας όπως ταπετσαρίες τοίχου με απομιμήσεις φυσικών υλικών όπως τούβλο,ξύλο αλλά και μάρμαρο, ταπετσαρίες τοίχου με γεωμετρικά σχήματα αλλά και με baroque επιρροές.! Αυτές είναι μερικές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε καθώς η ποικιλία είναι τεράστια και οι τιμές πραγματικά δελεαστικές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]