Ν. Γκαρά: Εκατοντάδες Εβρίτες χάνουν το επίδομα θέρμανσης από λάθος του Υπουργείου

15 Ιανουαρίου 202106:42

Χιλιάδες δικαιούχοι σε όλη τη χώρα, αλλά και στον Έβρο χάνουν το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν. Γκαρά, λόγω επανειλημμένων λαθών και αναλγησίας του Υπουργείου Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, η κα Γκαρά σε ερώτηση που κατέθεσε αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα με τη μη διασταύρωση παλαιών και νέων Ταχυδρομικών Κωδικών στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ, που είχε σαν αποτέλεσμα να απορριφθούν χιλιάδες αιτήσεις δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης σε όλη τη χώρα, κυρίως περιοχών που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή βιομάζα (pellet). Πρόβλημα που εντοπίστηκε και σε πολλούς οικισμούς στον νομό Έβρου αλλά και στο νησί της Σαμοθράκης, και για το οποίο την απόλυτη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση ΝΔ.

Η Βουλευτής από τον Έβρο ζητά να αντιμετωπιστεί εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα, αλλά και να δοθεί ως παράταση ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να εξυπηρετηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται – και όχι οι μόλις 3 ημέρες που επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει τις προθεσμίες, εμπαίζοντας τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, η κα Γκαρά ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να τροποποιήσει την απαράδεκτη διάταξη της υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με την οποία ο δικαιούχος υποχρεούται να πραγματοποιεί τις αγορές των επιδοτούμενων ειδών θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του προβλεπόμενου επιδόματος, από 1η Οκτωβρίου 2020 (ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου) έως και 28 Φεβρουαρίου 2021, διότι διαφορετικά αποκλείεται από την πλατφόρμα και λαμβάνει μόλις το μισό της αξίας των αγορών που πραγματοποιεί. «Δημιουργεί νέες συνθήκες στρέβλωσης και αποκλεισμού χιλιάδων πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Βόρειος Έβρος όπου οι κάτοικοι συχνά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναγκάζονται να προμηθευτούν καύσιμα και είδη θέρμανσης πολύ νωρίτερα από τις ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα να χάνουν το επίδομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr