Νατάσα Γκαρά : “Η κληρονομιά του ‘21 μας θυμίζει τους αγώνες του λαού μας”

25 Μαρτίου 202111:12

“Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται δύο αιώνες από τη λαμπρή Επανάσταση του ‘21, που οδήγησε το λαό μας στη χειραφέτηση και την εθνική ανεξαρτησία.” δηλώνει με την επετειακή ανακοίνωσή της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, και συνεχίζει: 

“Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μία από τις πρώτες επαναστάσεις που συνδύαζαν την εθνική με την πολιτική απελευθέρωση. Γι΄ αυτό και έγινε από την αρχή υπόθεση «των πολλών»: χιλιάδες χωρικοί, αγρότες, κάμποσοι προύχοντες, Φαναριώτες, κληρικοί, έσπευσαν να συνδράμουν στο πλάι των μεγάλων στρατηγών του Αγώνα.

Οι έννοιες της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης κυριάρχησαν. Σύντομα στον αγώνα για την Απελευθέρωση συντάχθηκαν και εκατοντάδες επώνυμοι φιλέλληνες από το εξωτερικό, οι οποίοι και αναγνώρισαν στον Αγώνα των Ελλήνων το αίτημα να κυριαρχήσει το δίκιο.

Η κληρονομιά του ‘21 μας θυμίζει τους αγώνες του λαού μας. Που όταν αποφασίζει ενωμένος να βγει μπροστά, μπορεί και αντιμετωπίζει ακόμη και τις πιο μεγάλες αντιξοότητες: παρασύρει τα πάντα στο διάβα του, παίρνει την Ιστορία στα χέρια του.

Σήμερα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απανταχού της γης, οφείλουμε να τιμούμε το έπος του ’21, αλλά και όλους τους αγώνες του λαού μας από τότε μέχρι και σήμερα. Δικαιωμένους και ανεκπλήρωτους. Αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα, Δικαιοσύνη.

Αυτή είναι η συλλογική μας ταυτότητα μέσα στους αιώνες, αυτά τα ιδανικά οφείλουμε να διαφυλάξουμε και για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

 

Χρόνια πολλά με Υγεία!”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr