Ο κ. Νότης Μηταράκης θέλει να μετατρέψει την ΠΑΜΘ σε hot-spot με το KYT FYLAKIO INN”;

15 Ιανουαρίου 202110:35

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση που προέκυψε απο την τετράωρη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπου αναλύθηκε εκτενώς η στάση του οργάνου απέναντι στον σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου:ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε το σώμα και για την εξέλιξη ότι μεταφέρεται άμεσα το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου (ΠΓΑ) Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα.

Το επιχείρημα του κ. Νότη Μηταράκη εδράζεται στην συλλογιστική ότι δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή προσφύγων/μεταναστών στον Έβρο αφού ακόμη και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου θα γίνεται εκτός νομού.Σημειώνεται ότι ο κος Μηταράκης έχει δηλώσει πώς η διαμονή των προσφύγων/μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου δεν θα διαρκεί περισσότερο από 24 ημέρες.

Είναι ωστόσο γνωστό από καιρό και δημοσιοποιείται αυτή την περίοδο για προφανείς λόγους και στον Έβρο (!) ότι το ΚΥΤ Φυλακίου είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΤ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΩΝ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ μπορεί να εξυπηρετήσει την ταυτοποίηση των “ανιθαγενών” λαθρομεταναστών.

Ο κ. Νότης Μηταράκης προωθεί μία επικίνδυνη ατζέντα στην ΠΑΜΘ επιδιώκοντας να δημιουργήσει μία μικρή ισλαμική πόλη “ανιθαγενών λαθρομεταναστών” στο Ν. Έβρο με δορυφορικές εγκαταστάσεις από τις Σέρρες μέχρι το Ορμένιο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Νότης Μηταράκης όπως και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του στην Αθήνα δεν είχαν την ευκαιρία να δουν σε πρώτο πλάνο τον Φεβρουάριο 2020 εξοργισμένους κι εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες που με τεχνικές “καμικάζι” απειλούσαν τους ηρωϊκούς Συνοριοφύλακες και τους ντόπιους κατοίκους Καστανεών και Φερρών.

Μόνον έτσι μπορεί να καταλάβει ο ίδιος τον βαθμό αντίστασης που έχει αρχίσει να αυξάνεται στην Θράκη.

Ο κ. Νότης Μηταράκης πρέπει επίσης να κατανοήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική Θράκη και την θέση που έχει η Θράκη στους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Ο κ. Νότης Μηταράκης, οι κυβερνητικοί βουλευτές (πλην ενός που επιδυκνύει μία αξιοπρεπή στάση), οι κύριοι της ΠΑΜΘ κι ορισμένοι αυτοδιοικητικοί λογικά βολεύονται από την αρνητική (δυστυχώς) εξέλιξη της ασθένειας του κ. Χρήστου Μέτιου και καλό θ αήταν να αναβαλουν σε αυτή τη φάση τις διαδικασίες και συζητήσεις για ανέγερση ΚΥΤ, ειδικά όσο η Θράκη βρίσκεται στην κόκκινη επιδημιολογική ζώνη.

Υ.Γ.1Ο τίτλος προέκυψε από την αρνητική εξέλιξη στην Σπάρτη με την δομή λαθρομεταναστών να έχει διασπείρει τον ιό παντού στην περιοχή αλλά και από τις περιγραφές στην προκήρυξη για το ΚΥΤ Φυλακίου των 30 εκ. ευρω (πάνω κάτω) που προβλέπει μέχρι και την κατασκευή καθαριστηρίων και στεγνωτηρίων.

Υ.Γ.2 Το παρατσούκλι του κ. Νότη Μηταράκη στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου ειναι ΓΛΥΚΟΨΕΥΤΗΣ

Πηγή : komotinipress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr