Όποια και να είναι η απόφαση Μητσοτάκη για το χρίσμα Περιφερειάρχη, η «κομματίλα» ηττήθηκε

17 Οκτωβρίου 201800:31

Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε, δεν απειλείς με διαγραφές και δεν πας κόντρα στελέχη του κόμματος σου που έντυσαν την Περιφέρεια στα μπλε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επέλαση στην ΑΜΘ. Δεν απειλείς και δεν πας κόντρα σε στελέχη που στις εκλογές του 2012 όταν όλοι ντρεπόταν και κρατήσουν ακόμα και μπλε στυλό, κάποιοι άλλοι τσαλακωνόταν και μοίραζαν φυλλάδια.

Το κυριότερο, δεν κάνεις πολιτική στην Θράκη από το Κολωνάκι προσπαθώντας να γίνεις ο νέος Τέρενς Κουίκ στην Θράκη. 

Η σημερινή συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας κατέδειξε κάτι πολύ σημαντικό άσχετα τι ειπώθηκε σε αυτή. Οι κομματάρχες, αυτοί που χτίζουν καριέρες από τα γραφεία των κομμάτων και τις ανούσιες ομιλίες στα ξενοδοχεία των πόλεων ανα την Ελλάδα, ηττήθηκαν, και ηττήθηκαν από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έβαλαν στην άκρη την προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον και εναντιώθηκαν στο ενδεχόμενο η Θράκη να έχει έναν Περιφερειάρχη ο οποίος θα ήταν ελεγχόμενος από κομματάρχες.

Ο Χρήστος Μέτιος δεν τα ζύγισε καλά τα πράγματα, θεώρησε πως η καλή του σχέση με τον Μητσοτάκη, οι πολιτικές φιλίες με τους νέους «Κουικάρες» , και οι απειλές διαγραφών θα του έδιναν το προβάδισμα.

Δεν ζύγισε καθόλου καλά και την σχέση του με την επικοινωνία και τα ΜΜΕ, επέλεξε τον «πόλεμο» με κάποια ΜΜΕ και με κάποια άλλα τα έκανε, συνεργάτες του

Η παρακάτω ανακοίνωση όσων αντιδρούν στην επιλογή Μέτιου, είναι χαρακτηριστική:

«Με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει κλονιστεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τη διασφάλιση μιας νικηφόρας πορείας και προοπτικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε τη σύνθεση και όχι την αντιπαράθεση. Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια». 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]