Ορεστιάδα: 4 μήνες φυλάκιση στον Εθνοφύλακα και δήμευση του όπλου

30 Νοεμβρίου 201907:14

Ένοχος κρίθηκε από το μονομελές δικαστήριο Ορεστιάδας ο Εθνοφύλακας,  του οποίου το πολεμικό τυφέκιο G3, εκλάπη από το σπίτι του στις 26 Νοεμβρίου 2019. 

Με ανακοίνωση, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημέρωσε για περιστατικό απώλειας υπηρεσιακού οπλισμού άμεσα και οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές επιλήφθηκαν του συμβάντος.

Αφού μετά από συντονισμένες προσπάθειες ειδικού κλιμακίου του Στρατού, σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, οι ερευνητές έφτασαν στα ίχνη άνδρα κατοίκου της περιοχής, ο οποίος μετά από επίμονες ερωτήσεις «έσπασε», υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το G3.

Ο συναγερμός που έληξε, είχε σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού Ξηράς από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε διαπιστώθηκε η απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού, που ανήκε στον Εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ορεστιάδας. Μάλιστα ο Εθνοφύλακας, είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παράβασης  της νομοθεσίας περί ασφαλούς φύλαξης οπλισμού και πέρασε αυτόφωρο.

Ο εισαγγελέας Ορεστιάδας,  καταδίκασε τον Εθνοφύλακα σε  4 μήνες φυλάκιση και δήμευση του όπλου το οποίο επέστρεψε στον Ελληνικό Στρατό.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο αστυνομικός που διερεύνησε το συμβάν και δήλωσε πως η οικία του Εθνοφύλακα ήταν ιδιαιτέρως ακατάστατη ενώ  η θήκη του G3 ήταν σε εμφανές σημείο ενώ επίσης έλειπαν 2 γεμιστήρες και μια ξιφολόγχη.

Κατηγορούμενος, ήταν ένας Ρομά από την περιοχή, ενώ το τυφέκιο βρέθηκε σε απόσταση 150 περίπου μέτρων από το σπίτι του Εθνοφύλακα, μια ανάσα από το νεκροταφείο της Κλεισσους.

Οι μέχρι στιγμής πάντως πληροφορίες, θέλουν τον συνήγορο υπεράσπισης να ασκεί έφεση.