Πάει για την πρωτιά η Σκύρος, με το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα το 2014

23 Σεπτεμβρίου 201314:00

Πρώτη η Σκύρος ανοίγει τον χορό των υδατοδρομίων ολοκληρώνοντας της διαδικασίες κατάθεσης προτάσεων για υδατοδρόμιο, με την λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφερομένων για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στο νησί.Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης των εγγράφων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, συνεδρίασαν και προχώρησαν στον επόμενο κύκλο συζήτησης και διαπραγμάτευσης των λεπτομερειών του υδατοδρομίου.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes S.A., ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, παρουσίασαν την πρόταση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες.

Η πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A αφορά την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η Hellenic Seaplanes S.A.. Αναλύθηκαν όλα τα σενάρια της ανάπτυξης του υδατοδρομίου αλλά και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία στην αμέσως επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: “Η προοπτική να καταστεί η Σκύρος κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης για άλλους προορισμούς θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση όλης της νησιωτικής Ελλάδα πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Η Σκύρος ξεκίνησε την διαδικασία και θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά αλλά και λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Καταλήγοντας επισήμανε πως η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Πηγή : ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]